web analytics

6 saker att tänka på när du handlar vetegräs

Vetegräs av bra kvalitet kan vara svårt att få tag på till ett överkomligt pris.
Här är våra bästa tips som du alltid bör tänka på när du ska handla vetegräs.

1. Handla bara ekologiskt vetegräs

EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgbVetegräs är ett naturligt kosttillskott. Konstgjorda näringslösningar och bekämpningsmedel är det sista tillskott din kropp behöver. Se till att det vetegräs du köper är ekologiskt odlat och certifierat enligt gällande lagstiftning. EU har omfattande lagstiftning kring vad som krävs för att få kalla en produkt för ekologisk, oavsett om den är odlad inom eller utanför EU. Se till att det vetegräs du handlar uppfyller dessa krav.

2. Miljögifter och tungmetaller

Ekologisk odling är en garanti för att produktionen sker på ett naturligt och hållbart sätt. Tyvärr kan tungmetaller och miljögifter som t.ex. bekämpningsmedel från närliggande odlingar påverka den odlingsmark vetegräset växer på. Se därför till att din leverantör har koll på att produkterna är analyserade ordentligt och klarar uppsatta gränsvärden.

3. Handla online

Det går ibland att hitta vetegräs i välsorterade hälsokostbutiker, men ofta till skyhöga priser. Dessutom är vår erfarenhet att personalen i dessa butiker har dålig koll på kvalitet, miljömärkningar etc när det gäller vetegräs. Vetegräs av bättre kvalitet går att hitta på nätet, dessutom till betydligt bättre priser. Som alltid behöver du vara uppmärksam när du handlar på nätet, vilket nästa tips handlar om.

4. Se upp för dolda kostnader!

När du handlar på nätet tillkommer ofta extra kostnader, till exempel för frakt, packning, faktureringsavgifter mm. Var uppmärksam på dessa extrakostnader när du handlar på nätet och jämför priserna mellan olika leverantörer.

5. Se upp för oseriösa leverantörer

Nätet är fullt av kommersiella intressen och eldsjälar som ibland lyfter fram vetegräs som lösningen på alla världens problem.

Följande uttalande är bara ett exempel du kan stöta på, som skvallrar om säljarens okunskap:

– ”Vetegräs består av 70% klorofyll”

Detta är rent nonsens. Ett vetegräs av bra kvalitet innehåller 0.5 – 1% klorofyll. Tycker du att det låter lite? Tänk då på att vetegräset alltid haft ungefär den mängden klorofyll i sig. Siffran 70% är ett rent påhitt och har alltid varit det. Undvik säljare som hävdar det, eller annat som de inte kan backa upp på ett seriöst sätt.

5. Deklarerade näringsvärden

Vår erfarenhet är att näringsvärden i vetegräs varierar otroligt mycket mellan olika leverantörer. Hur och var vetegräset odlats och behandlats påverkar självklart hur mycket näring som finns kvar i slutprodukten. Se till att din leverantör deklarerar sina näringsvärden så att du vet vad du köper. Finns inte uppgifterna publicerade på nätet kan du alltid ta kontakt med leverantören och ställa frågan. Om de inte kan svara skulle jag låta bli att handla där.

6. Vetegräsjuice eller vetegräspulver?

Många leverantörer och handlare har ingen aning om det vetegräs de säljer är malda grässtrån eller dehydrerad vetegräsjuice. Om de dessutom inte deklarerar näringsvärden är det svårt för dig som konsument att avgöra vad det är du köper. Då dessa två typer av vetegräs har helt olika egenskaper, och helt olika sammansättning med avseende på fibrer etc, bör du se till att förpackningen är tydligt märkt med vilken variant av vetegräs den innehåller.

Om du följer de här råden har du goda chanser att hitta det vetegräs du letar efter, till ett bra pris dessutom!

 
Vi använder cookies för att göra den här siten mer användbar. Läs mer om våra cookies.