Glassigt mellis för soliga dagar

Den här sommaren har inte bjudit på särskilt många soliga sommardagar.

Alldeles för få i mitt tycke, i alla fall.

Men, men. Då får man göra det bästa man kan av de få som dyker upp.

Och det här receptet på en helt naturlig vetegräs-glass är helt klart en av sommarens höjdpunkter!

Det hela började med att dottern berättade om ett tips hon hade sett på Youtube, på en glass gjord nästan helt med banan. Och vetegräs. Men eftersom ett par av våra barn inte är så förtjusta i banan, bestämde vi oss för att experimentera lite.

Melon är ju också en härlig råvara så här års. Och det händer ibland att vi köper hem mer än vi kan gör av med. Då brukar vi skära melonen i bitar och frysa in. Och samma sak gör vi med bananer som ligger i fruktskålen och mognat så mycket att de börjat locka till sig allt för många bananflugor. Tänk bara på att göra frukten i hanterliga bitar och styckfrys bitarna i en ugnsform eller liknande. Då kan du använda den mängd du behöver.

Och den frusna frukten kommer väl till pass i det här receptet.

Jag längtar redan efter att höra vad du tycker.

Fräsch och uppfriskande vetegräs-glass

2 portioner

Lägg följande ingredienser i mixern:

150 g frusen banan

150 g frusen galia-melon

3 tsk vetegräs

8-10 blad mynta

glass-råvaror

Det är ofta en bra idé att vänta med en del av frukten tills du är säker på att din mixer klarar uppgiften. Det går bättre om du tillsätter liten fryst frukt i taget.

Kör sedan mixern tills frukten är mald till en grynig massa.

glass-snurras

Tillsätt nu

100 g (1 dl) kokosmjölk

glass-kokos

Kör mixern tills hela härligheten får samma konsistens som mjukglass.

Servera i en snygg skål, och toppa hela härligheten med superbasiska kakao-nibs.

Och viktigast av allt…. Njut

glass-klar