Kan jag kombinera vetegräs med mina mediciner?

”Är det riskfritt att ta vetegräs i kombination med mediciner och andra tillskott? Finns det några biverkningar man bör känna till, eller ger vetegräset enbart positiva effekter? ”

Ovanstående är varianter på den typ av frågor som är de absolut vanligaste som jag får på den här bloggen.

Det finns bara ett svar jag kan ge på den frågan:

Om du är osäker på vad som passar med dina mediciner är det alltid klokt att kolla med din läkare. Det bara är ju bara du och din läkare som känner till dina exakta förutsättningar.

Vissa vitaminer och mineraler kan ju motverka viss medicinering. Vad som är ”bra” och ”positiva effekter” är alltid relativt. Det som är en positiv effekt i ena fallet kan vara negativt i det andra. Frågan är vilken effekt man är ute efter och vilka förutsättningar man startar ifrån.

Generellt kan jag säga att vetegräset faktiskt inte innehåller några extrema doser av något ämne, så risken för att vetegräset ska påverka en behandling är inte särskilt hög. Men det har den behandlande läkaren bäst koll på.

Styrkan i vetegräset ligger snarare i att det innehåller ett väldigt brett spektrum av antioxidanter och nyttigheter, paketerade av naturen på ett sätt som gör att vår kropp har lätt att ta dem till sig.

 

Och du… har du egna erfarenheter? Använd gärna kommentarerna för att dela med dig!